<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 07, 2017

Turkije niet te stoppen: Cavusoglu spreekt in Duitsland voor menigte Turken

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft ondanks alle tegenwerkingen gesproken in Duitsland. Dat deed hij in de Duitse stad Hamburg, op het balkon van het consulaat-generaal van Turkije.

Çavuşoğlu vindt het onacceptabel dat bondgenoot Duitsland Duitse Turken systematisch onderdrukt. “Niemand heeft het recht om het referendum te beïnvloeden. Dat is ondemocratisch. Drie keer hebben ze de zalen geannuleerd. Ik zal heel duidelijk zijn: ze hebben de inlichtingendienst gestuurd naar een van onze landgenoten om zijn zaal niet beschikbaar te stellen. Hij bleef sterk, dapper en weigerde te annuleren, totdat er beslag werd gelegd op zijn pand, wegens brandveiligheid. Van een pand dat twintig jaar in gebruik is. Komen ze daar nu mee?”, sprak Çavuşoğlu.

Turkije niet te stoppen Cavusoglu spreekt in Duitsland voor menigte Turken2

“Het is zeer fout dat nee-zeggers worden ondersteund door Duitsland, terwijl de ja-zeggers worden onderdrukt. Geef ze gelijke kansen. Bovendien accepteer je de allochtonen niet als je burger, waarna je ze belemmert om bijeen te komen met ons. Past dit bij de mensheid, democratie, mensenrechten en vrijheid van vergadering? Probeer ons niet de les te lezen. De Duitse Turken zullen stemmen hoe ze willen. Turkije is niet tegen te houden”, zei Çavuşoğlu.

Turkije niet te stoppen Cavusoglu spreekt in Duitsland voor menigte Turken1

De Turkse minister bood ook zijn excuses aan de omwonenden wegens de korte overlast in de avonduren. “Wel zijn we daar niet verantwoordelijk voor: u moet zijn bij degenen die ons verhinderd hebben een zaal te kunnen regelen.”

Turkije niet te stoppen Cavusoglu spreekt in Duitsland voor menigte Turken3

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HAMBURG | Gepubliceerd: 07-03-2017

Mar 07, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...