<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jul 02, 2016

Turkije stuurt 11.000 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza

Het Turkse schip ‘Lady Leyla’ met hulpgoederen voor de Palestijnen in Gaza is vrijdag vertrokken vanuit Mersin. Aan boord zijn 11.000 ton voedingsmiddelen, kleding, speelgoed en cadeaupakketten voor de Palestijnse kinderen voor het naderende Ramadanfeest.

“Alle mogelijke diplomatieke middelen zijn ingezet om de Palestijnse bevolking niet aan hun lot over te laten”, zei vicepremier Veysi Kaynak voor het feestelijk vertrek van het Turkse schip. “Bovendien bevat de boot ook de liefde van ons volk voor zijn Palestijnse broeders en zusters. In werkelijkheid brengt het ook ons hart naar hen toe. We hebben nog tientallen projecten voor Gaza.”

Turkije stuurt 11 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza (3)

Minister van Ontwikkeling, Lutfi Elvan, gaf aan dat de hele Turkse bevolking sterk in zijn schoenen heeft gestaan om hulpgoederen te kunnen sturen naar de Gazastrook, die onder blokkade is van Israël. “Dat er flink onderhandeld moest worden om hulpgoederen te kunnen sturen, is bekend. Turkije blijft strijden voor de waarheid. Alle Turkse eisen zijn geaccepteerd [door Israël]”, aldus Elvan.

Het hulpschip bevat naast hulpgoederen ook 100.000 kledingstukken, 20.000 schoenen en speelgoed voor 10.000 kinderen als cadeau voor de Palestijnen ter viering van het Ramadanfeest.

Turkije stuurt 11 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza (4) Turkije stuurt 11 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza (5) Turkije stuurt 11 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza (6) Turkije stuurt 11 ton hulpgoederen en cadeaus naar Gaza (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MERSIN

Jul 02, 2016
Loading posts...