<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2024

Turkije stuurt achtste megalading noodhulp naar Gaza

Turkije heeft deze week voor de achtste keer een schip vol humanitaire noodhulp gestuurd naar het door Israël platgebombardeerde Gaza.

Dat verklaarde de Turkse rampenhulporganisatie AFAD.

Het schip bevat bijna 3.000 ton aan voorraden, waaronder 125.000 voedselpakketten en cruciale noodgoederen.

Turkije heeft, onder coördinatie van AFAD en met steun van maatschappelijke organisaties, tot nu toe dertien vliegtuigen en zeven schepen met humanitaire hulpgoederen via Egypte naar het Palestijnse volk gestuurd.

Met gecombineerde inspanningen in de vorm van scheepstransporten, luchtbrugoperaties, lokale aanbestedingen en samenwerking met het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) is er tot nu toe totaal 39.607 ton aan humanitaire hulp verzonden naar Palestina.

Om aan de waterbehoeften van burgers in de Gazastrook te voldoen, is in samenwerking met de Egyptische Rode Halve Maan een ander project gelanceerd om flessenwater te leveren. Tot nu toe is in totaal 1.126 ton water aan de regio geleverd via wekelijkse verzendingen van vijf vrachtwagens.

Door de Israëlische agressie en poging tot genocide zijn sinds 7 oktober meer dan 32.500 Palestijnen, voornamelijk baby’s, kinderen en vrouwen, vermoord.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-03-2024

Mar 29, 2024
Loading posts...