<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 25, 2021

Turkije stuurt coronahulp naar India

Turkije heeft dinsdag twee grote vrachtvliegtuigen vol medische hulpmiddelen tegen het coronavirus gestuurd naar India. Het zorgsysteem in India is ingestort met dagelijks duizenden slachtoffers tot gevolg.

In de vliegende forten van de Turkse luchtmacht, Airbus A400M’s, zaten 630 zuurstoftanks, 5 zuurstofgeneratoren, 50 ventilatoren en 50.000 dozen medicijnen tegen het coronavirus. De hulp is namens het Turkse volk afkomstig van de Turkse Rode Halve Maan (Kızılay) en het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

Kızılay-voorzitter Ibrahim Altan reageerde tegen de pers dat de hulp in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is gerealiseerd. Verwijzend naar Turks-Indiase banden die meer dan een eeuw teruggaan, benadrukte Altan: “India stuurde ons land hulp tijdens zowel de Balkanoorlogen als de Onafhankelijkheidsoorlog en heeft ons altijd bijgestaan ​​in moeilijke tijden. Vandaag sturen we hen hulp.”

Volgens gegevens van de Amerikaanse Johns Hopkins University zijn in India meer dan 3.511 dodelijke slachtoffers gevallen in de afgelopen 24 uur, terwijl het totale dodental door het coronavirus in het land 307.231 is. Het aantal dagelijkse besmettingsgevallen in India is gedaald tot 196.427. In totaal zijn 26,94 miljoen coronagevallen bekend.

Turkije

Turkije heeft sinds de coronapandemie zo’n 140 landen voorzien van hulpmiddelen tegen het coronavirus. Dat gebeurde met name toen de wereld in een diepere crisis verkeerde. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 25-05-2021

May 25, 2021
Loading posts...