<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 07, 2018

Turkije stuurt elitemilitairen naar Afrin, hoe komt YPG aan al dat beton?

Na speciale eenheden van de Turkse politie (PÖH) en gendarmerie (JÖH), zijn extra Turkse elitemilitairen en commandanten vertrokken naar Afrin. Zij kwamen woensdag aan in de Turkse grensstad Hatay.

De militaire versterking is voor de inname van het centrum van Afrin, dat een drugs- en terreurbolwerk is van terreurgroep PYD/YPG, de Syrische PKK.

“Turkije is op 20 januari operatie Olijftak gestart om Syriërs te redden van onderdrukking van terroristen waarbij Syriërs hun eigen land weer terugkrijgen”, verklaart Turkije veelvuldig officieel.

Uitschakelingen

Op hoog regeringsniveau wordt ook gesproken van de “schoonmaak van Afrin en terroristen”. Het aantal uitgeschakelde terroristen is woensdag opgelopen tot 2.960, meldt het Turkse leger. 156 gebieden zijn na inname op PYD/YPG-terroristen onder controle van Turken.

Het aantal schoongeveegde Syrische dorpen en kleine steden rondom Afrin is sinds de operatie is gestart opgelopen tot 126. Turkse militairen delen na de schoonmaak humanitaire hulp uit aan Syrisch-Koerdische, Arabische en Turkmeense dorpelingen. (LEES meer)

Steun

De Turken hebben meerdere zwaarbewapende, lange en diepe terreurtunnels ontdekt rondom Afrin. Terroristen hebben daar veelvuldig gebruik van gemaakt voor terreuraanslagen. Waar al dat (speciale) sterke beton vandaan komt en of er een westerse steun of brein achter zit, wordt onderzocht, melden Turkse nieuwsdiensten.

Er wordt inmiddels gewezen naar een Frans bedrijf. De terreurtunnels met muren van een dikte van bijna een meter overtreffen zelfs NAVO-standaarden, is gemeld.

Volgens meerdere veelgelezen Turkse nieuwssites zou daar een Franse betonfabriek achter zitten die zich naast een Amerikaanse legerbasis in Noord-Syrië bevindt. Ook zijn daar coördinaten van gepubliceerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HATAY – AFRIN | Gepubliceerd: 07-03-2018

Mar 07, 2018
Loading posts...