<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 28, 2017

Turkije stuurt fietsen cadeau naar arme leerlingen in Kenia

De Turkse staatsorganisatie voor hulp en samenwerking TIKA heeft fietsen gedoneerd aan 200 Keniaanse leerlingen. Zij waren genoodzaakt de grote afstand naar hun school te voet af te leggen.

De fietsen zijn aan de Keniaanse meisjes ceremonieel uitgedeeld in Kakamega, in het westen van Kenia.

TIKA-coördinator in Nairobi Emre Yüksek laat weten dat ze met hun project genaamd ‘Keniaanse meisjes worden sterker’ bijdragen aan het onderwijs van Keniaanse kinderen en daarmee ook hun dagelijkse lichaamsbeweging bevorderen.

Een 44-jarige Keniaanse ouder reageert Turkije dankbaar te zijn: “Mijn dochter kwam soms later [in het donker] thuis omdat haar school ver ligt. Ze werd soms onderweg lastiggevallen. Daardoor wilde ze niet meer naar school. Deze fietsen zijn grote cadeaus voor arme families. Het maakt hun leven makkelijker en veiliger. Ik ben TIKA dankbaar.”

De Turkse staatsorganisatie heeft meerdere hulpprojecten lopen in Kenia en andere Afrikaanse landen. Het land grijpt ook in als noodhulp nodig is (LEES meer). De president van Turkije staat bekend om zijn cadeaus, zoals onder andere bussen aan Guinee (LEES meer) en duizend fietsen aan Palestijnse kinderen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NAIROBI | Gepubliceerd: 28-11-2017

Nov 28, 2017
Loading posts...