<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 28, 2017

Turkije stuurt fietsen cadeau naar arme leerlingen in Kenia

De Turkse staatsorganisatie voor hulp en samenwerking TIKA heeft fietsen gedoneerd aan 200 Keniaanse leerlingen. Zij waren genoodzaakt de grote afstand naar hun school te voet af te leggen.

De fietsen zijn aan de Keniaanse meisjes ceremonieel uitgedeeld in Kakamega, in het westen van Kenia.

TIKA-coördinator in Nairobi Emre Yüksek laat weten dat ze met hun project genaamd ‘Keniaanse meisjes worden sterker’ bijdragen aan het onderwijs van Keniaanse kinderen en daarmee ook hun dagelijkse lichaamsbeweging bevorderen.

Een 44-jarige Keniaanse ouder reageert Turkije dankbaar te zijn: “Mijn dochter kwam soms later [in het donker] thuis omdat haar school ver ligt. Ze werd soms onderweg lastiggevallen. Daardoor wilde ze niet meer naar school. Deze fietsen zijn grote cadeaus voor arme families. Het maakt hun leven makkelijker en veiliger. Ik ben TIKA dankbaar.”

De Turkse staatsorganisatie heeft meerdere hulpprojecten lopen in Kenia en andere Afrikaanse landen. Het land grijpt ook in als noodhulp nodig is (LEES meer). De president van Turkije staat bekend om zijn cadeaus, zoals onder andere bussen aan Guinee (LEES meer) en duizend fietsen aan Palestijnse kinderen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NAIROBI | Gepubliceerd: 28-11-2017

Nov 28, 2017
 • Deli Balta

  En Hoeveel fietsen stuurt Nederland naar arme leerlingen in Kenia?

 • Ibrahim

  Never! Nederland wilt niet gratis geven. Dus Nederland heeft zinkende schip. Aha….. 😝

 • Ozturk

  Geachte heer Ibrahim,

  De Nederlanders lopen nog steeds tegen hun oosterburen te zeuren om de fiets van hun opa die de Duitsers op het einde van de 2e wereldoorlog mee hebben genomen naar Duitsland.
  Kunt u ongeveer wel nagaan, dat deze rijke westerlingen nog niet eens 1 fiets kunnen delen, laat staan dat het in ze opkomt om nog wat extra fietsen aan arme mensen weg te geven.
  En volgens mij moet je nooit een fiets aannemen van een Nederlander, want dan moet je na 70 jaar nog steeds aanhoren dat ze je die fiets ooit gegeven hebben en je bij hen in het krijt staat.

Loading posts...