<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 13, 2019

Turkije stuurt militaire hulp naar Afghanistan

Turkije heeft zaterdag militaire hulp ter waarde van 4,5 miljoen dollar gestuurd naar Afghanistan, bevestigt de Turkse ambassade in Kabul.

De steun komt als onderdeel van een bilaterale overeenkomst en zal logistieke operaties van de Afghaanse Nationale Defensie en Veiligheidstroepen ondersteunen.

Vorig jaar ratificeerde Ankara een motie om de inzet van Turkse troepen in Afghanistan nog eens twee jaar uit te breiden als onderdeel van de NAVO-ondersteuningsmissie in het door oorlog verscheurde land.

De wetgeving die in 2015 voor het eerst door het Turkse parlement werd aangenomen, verleent ook het overheidsgezag om buitenlandse militairen toe te staan ​​om via Turkije naar en van Afghanistan te worden vervoerd.

De twee landen hebben diepgewortelde banden. Een van de eerste resoluties aangenomen door de regering van de Turkse Grote Nationale Vergadering (TGNA) had betrekking op het openen van een vertegenwoordiging in Kabul.

Diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen werden in 1921 tot stand gebracht door de ondertekening van de Alliantie-overeenkomst tussen Turkije en Afghanistan.

Zo is Afghanistan het tweede land geworden dat de TGNA erkent. De Turkse ambassade in Kabul, waarvan het gebouw een geschenk was van de koning van Afghanistan, Amanullah Khan, was de eerste diplomatieke missie die in Kabul was ingewijd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KABUL | Gepubliceerd: 13-07-2019

Jul 13, 2019
Loading posts...