<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2022

Turkije stuurt minister, hulpvliegtuigen en hulptreinen naar overstroomd Pakistan

Turkije heeft een tweede hulptrein gestuurd naar Pakistan dat kampt met catastrofale overstromingen die een derde van het Zuid-Aziatische land hebben ondergedompeld.

De ‘Trein der Goedheid’, die donderdag de hoofdstad Ankara verliet, heeft 394 ton aan noodhulpgoederen meegenomen.

Deze grote lading wordt gecoördineerd door de door de staat gerunde rampenbestrijdingsdienst AFAD. De ceremonie werd bijgewoond door AFAD-president Yunus Sezer en de Pakistaanse ambassadeur in Ankara Muhammad Syrus Sajjad Qazi.

Volgens de Pakistaanse rampendienst zijn sinds half juni bijna 1.200 mensen om het leven gekomen, terwijl sinds half juni meer dan een miljoen huizen zijn verwoest of beschadigd. De hevige regenvallen en razende overstromingen hebben hele dorpen weggevaagd.

Volgens meteorologen van de staat heeft het Zuid-Aziatische land, dat tot de tien landen ter wereld behoort die het meest kwetsbaar zijn voor klimaatverandering, dit jaar meer dan 200 procent meer regen gekregen dan gemiddelde moessonbuien.

Luchtbrug

Turkije heeft ook een luchtbrug gevormd met Pakistan en meerdere grote militaire toestellen vol hulpgoederen gestuurd naar de regio. Ook heeft de geliefde en invloedrijke Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu het rampengebied bezocht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-09-2022

Sep 02, 2022
Loading posts...