<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 28, 2022

Turkije stuurt vierde humanitair hulpschip naar Libanon

Turkije heeft deze week een schip met een twintigtal vrachtwagenladingen humanitaire hulp gestuurd naar Libanon. Dat gebeurde vanuit de havenstad Mersin.

Volgens het kantoor van de provinciale gouverneur werd de vloot van 23 vrachtwagens met 512 ton voedsel voorbereid onder coördinatie van de Turkse staatsdienst voor rampenbestrijding (AFAD). Dat vond in opdracht van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan plaats.

Tijdens de ceremonie liet vicegouverneur Ibrahim Küçük weten dat dit schip het vierde is dat is gestuurd als onderdeel van een hulpcampagne voor Libanon.

Sinds eind 2019 worstelt Libanon met een ernstige economische crisis, waaronder een enorme waardevermindering van de valuta en ook brandstof- en medische tekorten gooien roet in het eten.

De Libanese valuta verloor 90 procent van zijn waarde, waardoor mensen minder toegang hebben tot basisgoederen, waaronder voedsel, water, gezondheidszorg en onderwijs, terwijl wijdverbreide stroomstoringen vaak voorkomen als gevolg van brandstoftekorten.

Volgens schattingen van de VN leeft bijna 80 procent van de Libanese bevolking nu onder de armoedegrens, waarvan 36 procent in extreme armoede.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-08-2022

Aug 28, 2022
Loading posts...