<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 31, 2018

Turkije telt af voor grootste ziekenhuis ter wereld

De Turkse hoofdstad Ankara maakt zich op voor de opening van het grootste ziekenhuis ter wereld. De hospitaal staat in Bilkent en heeft 890 miljoen euro gekost.

Het megacomplex bevat negen grote gebouwen met daarin een algemeen ziekenhuis en afdelingen voor cardiologie, neurologie, gynaecologie, oncologie, fysiotherapie, revalidatie en kinderen. De bouw is in een eindfase beland.

Met een beddencapaciteit van 3.810 staat het Turkse zorgcomplex op een derde mondiale plaats, maar is het grootste ziekenhuisgebouw ter wereld dat vanaf nul is gebouwd. Het staat op een oppervlakte van 1.312.000 vierkante meter. Het laboratorium beslaat 7.400 vierkante meter. Voor enkel de diagnoseapparatuur is 17.500 vierkante meter gereserveerd.

De diensten zullen door staatsartsen worden geleverd. “Iedereen zal kosteloos de beste, snelste en meest comfortabele zorg ontvangen”, is verklaard. Het stadsziekenhuis bevat de modernste apparatuur.

Turkije is een nieuw tijdperk ingegaan in de zorg nu het 29 ultramoderne stadsziekenhuizen van mega-omvang in tientallen Turkse steden bouwt. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-05-2018

May 31, 2018
Loading posts...