<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2022

Turkije test supercharger voor eigen auto TOGG

Turkije is donderdag begonnen met het testen van het eigen snellaadstation TruGo voor de auto van eigen makelij TOGG.

De Turkse auto wordt binnen 25 minuten opgeladen tot 80 procent, is verklaard. Ook is benadrukt dat er, afhankelijk van de regio, een TruGo binnen een straal van 25 kilometer zal zijn om zo de zogeheten laadstress te voorkomen.

Eerste auto van de band

18 juli, precies twee jaar na de bouwstart van de fabriek, rolde de eerste TOGG van de band. Die was als een test geproduceerd door de robots van de fabriek.

De hagelnieuwe fabriek in de provincie Gemlik maakt zich op voor serieproductie. De eerste elektrische auto’s verschijnen eind eerste kwartaal van 2023 op de weg. De Turkse auto komt in vijf smaken: als SUV, sedan, hatchback, B-SUV en C-MPV.

De autofabriek is de schoonste van Europa en is door 9.700 mensen gezamenlijk in 3 miljoen uur gebouwd. Het complex beslaat een oppervlakte van 1,2 miljoen vierkante meter, waarvan 230.000 overdekt. Na de opening van de fabriek gaan zo’n 4.300 mensen werken aan de auto’s van Turkije. TOGG wil tot 2030 een miljoen exemplaren produceren.

Sedan

In juli werd ook de sedanversie voor het eerst getoond aan het Turkse volk. Die staat bij het Zorlu Center in het financiële district Şişli van Istanbul. (LEES meer + FOTO’S)

Begin dit jaar stal de mooie bolide de show tijdens de prestigieuze technologiebeurs CES in Las Vegas. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-08-2022

Aug 04, 2022
Loading posts...