<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 02, 2018

Turkije: ‘Tijd om Manbij terug te geven aan het volk’

Het is tijd om het Syrische Manbij volledig te ontruimen van YPG-terroristen en de stad over te dragen aan de echte bewoners: het volk.

Dat liet de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, dinsdag weten.

“Er is een kleine vertraging in de planning (door de VS), maar de afzonderlijke gecoördineerde Turkse en Amerikaanse patrouilles in de Manbij-regio die tot nu toe werden gevoerd, waren cruciaal”, zei Çavuşoğlu tegen journalisten in het Zwitserse Genève na een bijeenkomst over “Strategische dialoog in de Westelijke Balkan” op het World Economic Forum (WEF).

Cavuşoğlu verwees naar de patrouilles uitgevoerd door het Turkse en Amerikaanse legers in Manbij als onderdeel van een deal om de regio van de terroristische groep YPG/PKK te bevrijden.

Hij benadrukte ook dat de overeenkomst volledig moet worden geïmplementeerd door de VS, eraan toevoegend dat, ondanks vertragingen veroorzaakt door de Amerikanen, de deal nog steeds van kracht is.

Sinds juni staan Turkse militairen op de wacht rondom Manbij zodat de aan de PKK-gelieerde terreurgroep YPG zich terugtrekt uit de stad.

Top

De Turkse minister gaf ook informatie over de beoogde Syrië-top tussen Turkije, Rusland, Duitsland en Frankrijk. Er worden inspanningen geleverd om die in de week na de Beierse staatverkiezingen te houden.

“Deze viervoudige bijeenkomst is belangrijk in termen van het toekomstige en politieke proces van Syrië”, aldus Cavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – GENÈVE –  ANKARA | Gepubliceerd: 02-10-2018

Oct 02, 2018
Loading posts...