<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2020

Turkije tikt Franse president Macron op de vingers

Turkije heeft de verbale aanval van de Franse president Emmanuel Macron op een journalist in de Libanese hoofdstad Beiroet veroordeeld.

“We maken ons grote zorgen over de respectloze reactie van de Franse president Macron op Georges Malbrunot van Le Figaro over zijn verslag over de ontmoeting met Hezbollah”, reageerde de presidentiële communicatiedirecteur Fahrettin Altun namens Turkije.

Onder verwijzing naar het politiegeweld tegen verslaggevers tijdens landelijke protesten in Frankrijk eerder dit jaar, zei hij dat de actie van Macron het “duidelijk heeft gemaakt dat Frankrijk een steeds gevaarlijkere plek voor journalisten wordt”.

“Dhr. Macron droomt van een wereld, waarin hij niet onder de loep wordt genomen of de realiteit: hij wil dat verslaggevers niet rapporteren omdat hij daar van streek zou raken. Hij wil dat een oorlogsmisdadiger de Libische burgeroorlog wint, alleen maar omdat hij dat wil”, verklaarde Altun.

Macron hekelde de journalist na een persconferentie op dinsdag voor zijn nieuwsbericht over de onaangekondigde ontmoeting van de Franse president met een hoge Hezbollah-leider.

Malbrunot schreef ook dat Macron heeft gedreigd sancties op te leggen aan Hezbollah-leiders als de groep de hervormingen waar Frankrijk in Libanon op aandringt, niet ondersteunt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-09-2020

Sep 03, 2020
Loading posts...