<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 31, 2020

Turkije toont eigen vliegtuigmotor voor grote drones

Binnenkort worden Turkse onbemande vliegtuigen voorzien van motoren van eigen makelij. Daar zullen met name de Akıncı- en TB3-drones van bouwer Bayraktar mee aangedreven worden.

De nieuwe vliegtuigmotor, geproduceerd door TUSAS Engine Industries (TEI) en ontworpen door Turkish Aerospace Industries (TAI), heeft wereldwijd de hoogste prestatiecijfers in zijn klasse, verklaarde baas Selçuk Bayraktar van de dronefabrikant donderdag.

Hij deelde een video van afgelopen maand van een testmoment van de motor en merkte op dat het niet om een prototype ging, maar om een motor die gereed is voor massaproductie.

Canada kondigde eerder deze maand aan dat het wapenexportvergunningen naar Turkije heeft opgeschort vanwege beschuldigingen dat het Canadese technologie gebruikt in het militaire conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan in Nagorno-Karabach, ook wel bekend als Boven-Karabach. Een Canadese motorproducent heeft deze week ook verklaard de verkoop van vliegtuigmotoren aan Turkije stop te zetten.

Daarop reageerde het Turkse voorzitterschap van de defensie-industrie dat het zijn werk zal vervolgen, ongeacht embargobesluiten. Ook zijn de Canadezen ‘bedankt´ voor hun bijdrage zodat Turkije genoodzaakt was eigen kritische systemen en motoren te ontwikkelen. De bekende drones van Turkije zijn voor 93 procent volledig Turks.

Tegenwoordig behoren vijf Turkse producenten van kritische technologie – Aselsan, TAI, STM, Roketsan en BMC – tot de top 100 van defensiebedrijven wereldwijd.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-10-2020

Oct 31, 2020
Loading posts...