<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 12, 2018

Turkije toont grootste tulpentapijt ter wereld: ‘De tulp komt uit Turkije’

In Istanbul is donderdag de tentoonstelling van het grootste tulpentapijt ter wereld geopend.

Het tulpentapijt bestaat uit 565.000 in mozaïek geplante tulpenbollen. De Turkse stad viert immers dit jaar het 565e jaar van de verovering van Istanbul. Met een oppervlakte van 1.734 vierkante meter is het Turkse tapijtproject het grootste ter wereld.

Gouverneur Vasip Şahin vertelde tijdens de openingsceremonie dat de tulp een belangrijke plek heeft in de Turks-Islamitische cultuur.

“De tulp is hier, in Turkije, geboren. Nu zien we ze overal terug, met name in West-Europa. We delen onze prachtheden met iedereen. We streven ernaar om onze mooie zaken met buurmensen en vrienden te delen. We zijn blij dat de tulp wordt verspreid. Maar het is ook ons recht te zeggen dat de tulp uit Turkije komt.”

Burgemeester Mevlüt Uysal herinnerde iedereen eraan dat Istanbul in de 18e eeuw met zijn 1.588 tulpensoorten als tulpenhemel werd gezien. “We zijn in 2005 gestart met het lokale festival genaamd ‘de tulp komt weer terug naar huis’. Nu volgt de hele wereld dit project. Al deze tulpen zijn op eigen bodem geproduceerd. In Istanbul zijn dit jaar 30 miljoen tulpen geplant.”

De Turkse tentoonstelling loopt tot 30 april. Met name buitenlandse toeristen tonen veel belangstelling, is gemeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 12-04-2018

Apr 12, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...