<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 09, 2017

Turkije toont laserwapen tijdens defensiebeurs

De Turkse minister van Wetenschap, Industrie en Technologie Faruk Ozlu heeft dinsdag laten weten dat Turkije zijn mobiel laserverdedigingssysteem toont tijdens de defensiebeurs IDEF in Istanbul.

Met de Turkse laserwapen, ontwikkeld door de Turkse Raad van Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek (TUBITAK), behoort Turkije tot de weinige landen die dat kunnen ontwikkelen en produceren, benadrukte Ozlu in een interview.

“Het nationale lasersysteem is succesvol gemonteerd op ons eigen nieuwe generatie pantservoertuig BMC Amazon”, zei de Turkse minister. “Het laserverdedigingssysteem zal bedreigingen aan land, zee en in de lucht ontdekken, deze volgen en door middel van een laserstraal vernietigen. Op platformen aan land zijn alle testen succesvol doorstaan. Het zal nog op zee- en luchtplatformen worden getest.”

Turkije toont laserwapen tijdens defensiebeurs2

Ozlu gaf ook informatie over het vervolg: “Nationale bedrijven zullen door middel van technologietransfer beginnen aan serieproductie.”

De Turkse laserwapen is nodig voor de grensveiligheid en is een wapen tegen (kwaadaardige) drones en handgemaakte explosieven, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-05-2017

May 09, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...