<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2017

Turkije toont nieuw wapensysteem: ‘Dit is nog maar het begin’

De Turkse Raad van Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek (TÜBITAK) heeft een nieuw raketgeleidingssyteem van eigen makelij getoond.

Onderminister van de Turkse defensie-industrie Mustafa Şeker reageert trots op de prestatie. “Jarenlang hebben we geprobeerd om dit systeem te verkrijgen. Het werd niet verkocht aan ons of de levering werd steeds naar een zeer verre datum uitgesteld waarna het niet doorging. Trots om te zien dat we het zelf produceren. Wat nu is bereikt, laat zien wat we hierna allemaal gaan bereiken.”

TÜBITAK-voorzitter Arif Ergin laat weten dat met het wapensysteem bestaande raketten een langer bereik krijgen en nauwkeuriger worden. “Serieproductie ervan is begonnen. De tijd van ‘we kunnen het niet zelf’ is voorbij. Dit is bereikt. Er is potentie voor nog betere successen. We hebben grotere doelen. Hopelijk is dit doeltreffend voor onze defensie en export. Met dit project wordt de ware kracht van Turkije wereldwijd gewaardeerd.”

Jachtvliegtuigen F4-2020 en F16 zullen ook met het Turkse wapensysteem kunnen worden geïntegreerd. De certificering daarvan is rond, meldt TÜBITAK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-12-2017

Dec 05, 2017
Loading posts...