<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2018

Turkije toont nieuwe helikopter van eigen makelij

Het eerste prototype van de Turkse helikopter T625 is van de band gerold. Na zware grondtesten wordt verwacht dat het luchtvaartuig binnenkort de lucht ingaat.

De T625 is van Turkse makelij, van ontwerp tot productie, en wordt door het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TUSAŞ in coördinatie met het Turkse onderministerie van Defensie ontwikkeld. Het project genaamd Özgün, dat Turkije moet voorzien in zijn vraag naar helikopters, werd in de zomer van 2010 gelanceerd waarna in 2013 een overeenkomst met TUSAŞ is gesloten.

De Turkse helikopter distantieert zich van de rest vanwege de extra brede inzetbaarheid ten tijde van meest uitdagende weersomstandigheden en geografie. De T625 kan op grote hoogte en op hoge temperatuur vliegen.

Kritische onderdelen zoals de transmissie, rotoren en landingsgestel zijn ook volledig Turks. De expertise en ervaring komt dankzij het Atak-programma, de huidige helikopter die Turkije bouwt. Het land heeft dit jaar ook de eigen helikoptermotor ontwikkeld.

De T625 heeft een brede romp en kan voor verschillende doeleinden en als VIP-, cargo- en traumahelikopter worden gebruikt en biedt plaats aan twaalf passagiers en twee bemanningsleden.

Turkije toonde dit jaar ook het eerste grondprototype van de eigen straaljager. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-08-2018

Aug 19, 2018
Loading posts...