<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 11, 2022

Turkije toont nieuwe megadrone ‘Kızılelma’

De Turkse dronefabrikant Baykar heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de nieuwe megadrone met straalmotor genaamd Kızılelma.

“De eerste foto van de geverfde Bayraktar Kızılelma”, deelde Baykar op sociale media.

De nieuwe grote drone van Turkije met geavanceerde kunstmatige intelligentie krijgt straalmotoren en zal ongekende manoeuvres kunnen uitvoeren. Het wordt gezien als een van de sterkste defensie-elementen van de Turkse Strijdkrachten.

De Baykar Bayraktar Kızılelma is ook zo ontworpen dat het zal starten van en landen op het Turkse vliegdekschip TCG Anadolu, waarvan de bouw recent is voltooid. Dat grote vaartuig is tevens het grootste militaire schip van Turkije. (LEES meer + FOTO’S)

Akıncı

Totdat Kızılelma de grote taken op zich neemt, doet het Turkse leger met de ook het bovengemiddeld grote robotvliegtuig Akıncı. Daarvan leverde Baykar vorig jaar vier nieuwe exemplaren. (LEES meer + FOTO’S)

De strategische megadrone Akıncı heeft een maximale startgewicht van 5,5 ton en kan op een hoogte van 12 kilometer vliegen. Akıncı heeft ook kunstmatige intelligentie (AI) aan boord en vloog twee weken terug ‘zelf’ van Turkije naar Azerbeidjan voor het megafestival lucht- en ruimtevaart Teknofest.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-06-2022

Jun 11, 2022
Loading posts...