<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2022

Turkije toont nieuwste militaire zeedrone

De Turkse zeedrone Sancar USV heeft zijn eerste maritieme tests voltooid.

Dat verklaarde voorzitter Ismail Demir van het presidentschap van de defensie-industrie.

De Sancar USV, die momenteel wordt ontwikkeld door de Turkse defensiebedrijven Havelsan en Yonca-Onuk, zal voldoen aan veel van de eisen van het Turkse leger. De zeedrone kan onconventionele operaties uitvoeren en herkent ook vijanden die menen niet gemakkelijk te herkennen te zijn.

Asymmetrische bedreigingen kunnen de nationale veiligheid en internationale evenwichten ernstig schaden, benadrukte Demir, erbij vermeldend dat veiligheidstroepen “deze bedreigingen moeten identificeren en elimineren terwijl ze traditionele defensieactiviteiten blijven uitvoeren”.

Er lopen meerderen zeedroneprojecten door bedrijven met verschillende capaciteiten voor dit doel, merkte Demir op, bestemd voor de Turkse zeemacht.

“We kunnen met trots zeggen dat deze zeevaartuigen, de beste in hun klasse, binnenkort in staat zullen zijn om te voldoen aan de behoeften van Turkije en bevriende landen.”

Demir benadrukte ook dat wanneer onbemande systemen tegen betaalbare kosten worden geproduceerd, ze het potentieel hebben om het risico voor bemande systemen te verminderen, defensieactiviteiten te ondersteunen en taken uit te voeren die bemande systemen niet kunnen.

Defensiebedrijf Havelsan ontwikkelt en produceert het zeeplatform, evenals de systeemsoftware, het grondcontrolestation, het mini-ship datadistributiesysteem en het navigatie- en satellietcommunicatiesysteem, dat bestemd is tegen stoorzenders.

Yonca-Onuk daarentegen verzorgt de productie van de boot met het bewapende USV-platform en de levering en integratie van delen van de nuttige lading van het schip.

Met een gewicht van 9 ton en een lengte van meer dan 12 meter wordt de Sancar ontwikkeld met technologieën zoals kunstmatige intelligentie, autonome systemen, big data en datafusie.

Sancar kan snelheden bereiken van meer dan 40 knopen en varen binnen een bereik van meer dan 740 kilometer (460 mijl).

De op afstand bestuurde Sancar zal ook in staat zijn om autonoom haven-/basisbeschermingsoperaties uit te voeren, evenals missies voor zoek- en reddingsacties, inlichtingen, verkenning, bewaking, patrouille, oppervlakteoorlogvoering en mijnbestrijdingsmissies.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-09-2022

Sep 26, 2022
Loading posts...