<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 19, 2019

Turkije toont onbemande tank van eigen makelij

De Turkse defensie-industrie heeft een nieuwe onbemande tank ontwikkeld. De op afstand bestuurbare pantserwagen genaamd Demirhan kan twintig uur ingezet en op drie kilometer afstand bestuurd worden.

De Turkse tank met een gewicht van tweeënhalf ton is de grootste in de middenklasse, is gemeld. Ook wordt gewerkt aan een grotere versie van vijf ton, Karahan.

Defensiebedrijf Oguzkagan, de producent van Demirhan, laat weten dat er maar twee vooraanstaande landen zijn die een soortgelijke moderne tank produceren. “Turkije en Rusland. In oktober vindt er een grote oefening met onbemande voertuigen plaats. Daar zal Turkije en de wereld de kracht van onze tanks zien.”

Ook zou volgens oprichter en algemeen directeur Ahmet Coşkun nu al vraag uit Europa en Afrika zijn naar hun tankproduct.

Het Turkse software- en systeembedrijf Havelsan en elektronicagigant Aselsan zijn programmapartners van de Turkse tankbouwer en zorgen voor de automatisering en simulatie.

Het krachtige Turkse wapen is ontwikkeld op basis van gesprekken met de Turkse landmacht, gendarme en dienst speciale interventies en hun behoeftes.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-08-2019

Aug 19, 2019
Loading posts...