<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2019

Turkije treedt kordaat op tegen nepnieuws over vredesmissie

Sympathisanten van terreurgroepen YPG en PKK blijven Turkije vals beschuldigen op sociale media door nepfoto’s, video’s en desinformatie te delen waarin Turkije wordt beschuldigd van ‘het gebruik van chemische wapens’.

Desbetreffende accounts publiceren foto’s – genomen op verschillende plaatsen en tijden – van internationaal verboden bommen zoals chemische en fosforbommen om Turkije zwart te maken. Zo willen ze de indruk opwekken dat die bommen door het Turkse leger in Noord-Syrië zijn gebruikt.

Donderdag reageerde de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar dat het Turkse leger geen chemische wapens in zijn inventaris heeft: “Iedereen kent dit feit.”

Hij waarschuwde ook dat terreurgroep YPG, de Syrische PKK, zich voorbereidde om chemische wapens te gebruiken en het Turkse leger de schuld te geven.

Een van die verslagen deelde een doktersonderzoek van een patiënt door te zeggen dat het Turkse leger een chemisch wapen gebruikte. De foto is genomen in april 2017 na het chemische bombardement van het Assad-regime.

Bij voormalige anti-terreurmissies van Turkije in Noord-Syrië werden internationale persdiensten ook ‘slachtoffer’ van nepnieuws over Turkije, dat blindelings werd overgenomen, zo ook door volgers en lezers, en met name op sociale media.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-10-2019

Oct 18, 2019
Loading posts...