<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 12, 2019

Turkije trekt zich niets aan van sancties vanwege vredesmissie

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, verklaarde zaterdag in een exclusief interview met de Turkse versie van Deutsche Welle dat zijn land niet vreest voor allerlei internationale sancties vanwege de vredesoperatie in Noordoost-Syrië.

De VS moet zich aan afspraken houden in plaats van Turkije te willen sanctioneren, zei Çavuşoğlu. “Als we vreesden voor sancties, begonnen we geen (vredes)missie. Het gaat om een vitale kwestie, namelijk nationale veiligheid.”

Over Europese kritiek zei de Turkse minister dat sommige Europese landen terreurgroepen steunen. “Met name Frankrijk steunt deze terreurgroep [YPG]. Ze beoogden om samen met die terreurgroep zogenaamd een nieuwe staat op te richten in die regio. Turkije heeft hun plannen in duigen laten vallen. Dat stoort ze flink, vandaar dat ze zo reageren.”

Ook haalde Çavuşoğlu uit naar enkele Arabische landen die de Turkse vredesoperatie veroordelen (Klik voor VIDEO). “Ze zwichten onder druk van de VS en Israël. In Jemen zijn honderdduizenden mensen vermoord. De wereld zwijgt vanwege uitbetaalde dollars. Net zoals bij de zaak-Khashoggi. Ze zijn ook stil over Palestina, ook vanwege zwijggeld.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-10-2019

Oct 12, 2019
Loading posts...