<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Sep 27, 2018

Turkije: UEFA grote verliezer

Turkije heeft niets verloren na de toewijzing van het EK voetbal 2024 aan Duitsland. Het is de voetbalorganisatie die de grote verliezer is.

Zo reageerde de Turkse minister van Sport Mehmet Muharrem Kasapoğlu donderdag na de toewijzing aan Duitsland.

“Als de organisatie in deze regio en dit grondgebied zou plaatsvinden, was de organisatie zelf de grote winnaar geweest. Turkije heeft als staat niets verloren”, zei Kasapoğlu.

Turkije liet zijn vele sterke kanten zien, maar kreeg het toernooi alsnog niet toegewezen. “Jammer. Het is algemeen bekend hoe sterk en hoog de kwaliteiten en standaarden zijn van Turkije als het gaat om internationale organisaties. De nieuwe stadions in Turkije spreken voor zich. Het is het EK dat de gastvrijheid en ervaringen van Turkije heeft verloren”, aldus de Turkse minister.

Turkije bood naast de vereisten en moderne infrastructuur ook gratis personenvervoer aan alle voetbalfans die een wedstrijd zouden beschouwen. Ook hoefde de organisatie geen huur te betalen voor de Turkse stadions.

Turkse sportliefhebbers reageren teleurgesteld, met name vanwege de grote inspanningen, maar melden ook dat het geen grote verrassing is vanwege “de gang van zaken in Europa”.

Duitsland kreeg twaalf stemmen, Turkije vier. Het is de vierde keer dat Turkije de organisatie van het voetbaltoernooi niet toegewezen krijgt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MANISA | Gepubliceerd: 27-09-2018

Sep 27, 2018
Loading posts...