<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 18, 2019

Turkije uit F-35-programma, Rusland biedt eigen jachtvliegtuig Su-35 aan

Rusland is bereid Turkije diens modernste gevechtsvliegtuigen, de Sukhoi Su-35, te leveren. Dat voorstel komt kort nadat Turkije door de VS uit het F-35-programma (JSF) is gezet omdat het land voor de nationale veiligheid Russische S-400-defensieraketten heeft gekocht en laat leveren. De VS liet Turkije eerder stikken toen het de Amerikaanse versie, Patriot’s, wilde aanschaffen.

“Mochten onze Turkse collega’s met een verzoek komen, is Rusland bereid hen Su-35-gevechtsvliegtuigen te leveren”, zei bestuursvoorzitter Sergey Chemezov van het Russische staatsdefensiebedrijf Rosteh.

Turkse veiligheidsdeskundigen melden dat de tijd is gekomen dat Turkije zich onafhankelijk maakt van het F-programma van de VS vanwege onbetrouwbaarheid van Washington en Pentagon gezien hun daden met name in Syrië en steun aan terreurgroepen, melden ze op Turkse nieuwszenders.

Ook zei de Amerikaanse president Donald Trump dat Turkije “onrecht” is aangedaan, ook loze woorden blijkt uit uitingen tegenover daden, is gemeld. Trump legt de schuld bij de regering van Obama.

Ankara reageerde woensdagavond dat de VS nu zijn bondgenootschap met daden dient te bewijzen en niet meer met loze woorden moet komen. “Als de VS hun fout niet rechtzet, zal dit blijvende schade toebrengen aan onze betrekkingen”, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MOSKOU | Gepubliceerd: 18-07-2019

Jul 18, 2019
Loading posts...