<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2016

Turkije: ‘Uitspraken Rusland hopeloze actie en niet serieus te nemen’

De recente beschuldiging van Rusland richting Turkije dat Turkse hulpkonvooien wapens naar Syrië brengen is een hopeloze actie en niet serieus te nemen. Dat zegt de Turkse woordvoerder Tanju Bilgiç van Buitenlandse Zaken.

De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft met deze uitspraak een poging gewaagd om de mensenrechtenschendingen van Rusland in Syrië te bedekken, laat de woordvoerder weten. Lavrov vroeg daarbij ook aan Turkije om de grenzen met Syrië te sluiten wegens de ‘smokkel’.

“De uitspraak dat er een wapensmokkel plaatsvindt via hulpkonvooien beoordelen we als een hopeloze actie en iets dat niet serieus te nemen is. Deze beschuldiging heeft een doel: het bedekken van de mensenrechtenschendingen van Rusland in Syrië. De internationale gemeenschap is ook op de hoogte van deze schendingen”, meldt Bilgiç.

De woordvoerder had ook iets te zeggen over de Russische beschuldiging dat vier buitenlandse journalisten gewond zijn geraakt tijdens de succesvolle artilleriebeschietingen van het Turkse leger van afgelopen zondag op terreurgroep IS in Syrië waarbij bunkers, wapendepots en voertuigen van IS zijn vernietigd. “Alle beschietingen waren gericht op IS. Er zijn geen bombardementen uitgevoerd in de regio waar de journalisten zich zouden bevinden. Dit was een poging van Rusland om de aanvallen die ze op de gematigde Syrische oppositie uitvoeren, te verbergen”, aldus Bilgiç.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Mar 02, 2016
Loading posts...