<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 01, 2017

Turkije vaardigt arrestatiebevel uit tegen oud-vicevoorzitter CIA

De Turkse autoriteiten hebben vrijdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Amerikaanse Graham E. Fuller, oud-vicevoorzitter van de Nationale Inlichtingenraad van de Amerikaanse geheime dienst CIA.

De Turkse procureur-generaal heeft dat verzocht nadat de oud-officier van de CIA als verdachte is aangemerkt door de antiterreureenheid van het Turkse Openbaar Ministerie, dat onderzoek doet naar de couppoging van 15 juli vorig jaar en terreurgroep FETÖ (Fethullahist Terror Organization). Een Turkse rechtbank in Istanbul ging akkoord met het bevel.

De voormalige Amerikaanse CIA-vicevoorzitter wordt verdacht van het overtreden van de Turkse grondwet, poging tot omverwerping of tegenwerking van de Turkse regering, lekken van staatsgeheimen en militaire spionage.

Couppoging

Volgens de Turkse krant Hürriyet bevond Fuller zich in Turkije, net voor de couppoging in dat land. Hij vertrok kort daarna. Volgens bronnen zou de Russische inlichtingendienst bewijzen hebben dat de couppoging in Turkije is geleid door CIA-agenten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 01-12-2017

Dec 01, 2017
Loading posts...