<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 13, 2015

Turkije vangt in zijn eentje twee miljoen vluchtelingen op

“Turkije heeft in zijn eentje al bijna twee miljoen vluchtelingen opgevangen uit Irak en Syrië. De internationale gemeenschap moet meer doen om de crisis op te lossen in de regio.”

Dat vertelt de voorzitter van het Turkse parlement Cemil Çiçek tijdens de Parlementaire Assembleé van de Unie voor de Mediterrane Regio in Portugal waar 280 parlementariërs uit de Europese Unie aanwezig waren.

Çiçek: “Turkije heeft helemaal in zijn eentje 1,7 miljoen vluchtelingen uit Syrië en 200.000 vluchtelingen uit Irak opgevangen. Ondertussen onderhandelt de Europese Unie over slechts 130.000 vluchtelingen of ze moeten worden opgevangen.”

Cemil Çiçek merkt op hoe groot de kloof is tussen de bijdrage van de internationale gemeenschap en Turkije: “Turkije heeft meer dan 5,6 miljard dollar uitgegeven aan de opvang van deze vluchtelingen. De internationale gemeenschap slechts 260 miljoen dollar. Ik wil dat jullie allemaal net als ons de enorme kloof opmerken.”

“Mensenhandel, die gekoppeld is aan terreurorganisaties, is een groot probleem bij vluchtelingen. In 2014 hadden we met 14.000 illegale immigranten te maken. We hebben meer dan 106 mensenhandelaren opgepakt”, vertelt Çiçek. “De situatie is zeer ernstig. We kunnen het ons niet veroorloven om dit probleem te negeren.”

“Mensen uit meer dan 90 landen hebben geprobeerd zich aan te sluiten bij terreurgroep Daesh. We hebben de doorgang van 12.500 mensen via Turkije geblokkeerd en hebben 1.200 mensen gedeporteerd uit onze grenzen.”

“Als dit conflict voortduurt hebben we in de toekomst met twee, drie of vijf miljoen vluchtelingen in Turkije te maken. We kunnen onze rug niet toekeren aan dit probleem,” zei Cemil Çiçek tegen de afgevaardigden.

 

© Turksemedia.nl | AA – LISSABON

May 13, 2015
Loading posts...