<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2018

Turkije vangt op eigen kracht deel van alle vluchtelingen ter wereld op

Turkije vangt ongeveer 15 procent van alle vluchtelingen ter wereld op.

Dat maakte een parlementariër van de Turkse regeringspartij donderdag tijdens een internationale vergadering in Seoul duidelijk.

Tijdens de vijftiende internationale parlementaire algemene bijeenkomst in de Zuid-Koreaanse hoofdstad, zei Abdullah Güler, tevens voorzitter van de parlementaire vriendschapsgroep Turkije-Zuid-Korea, dat Turkije ongeveer 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen opvangt.

Naast Syriërs verwelkomt Turkije nog eens ongeveer één miljoen mensen uit andere landen, merkte Güler op.

Het aantal migranten heeft wereldwijd een aantal van een kwart miljard bereikt, terwijl het aantal vluchtelingen meer dan 25 miljoen bedraagt, zei hij.

Güler merkte ook op dat Turkije Syriërs tijdens hun tijdelijke bescherming gratis onderwijs en gezondheidszorg verleent. Tot nu toe is voor hun opvang meer dan 33 miljard dollar, grotendeels door Turkije zelf, uitgegeven aan de Syriërs in Turkije.

40.000 vrachtwagens

Ook werd vorig jaar bekend dat meerdere Turkse hulporganisaties en Turkse gemeentes ook de Syriers in Syrië massaal steunen. Zij stuurden tot nu toe meer dan 40.000 vrachtwagenladingen humanitaire hulpgoederen naar Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SEOUL | Gepubliceerd: 22-11-2018

Nov 22, 2018
Loading posts...