<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 14, 2018

Turkije vangt twee belangrijke terroristen in Europa

Turkije heeft zaterdag twee gezochte terroristen laten arresteren in Denemarken en Spanje. Beide stonden op de rode lijst van Interpol.

Dat melden veiligheidsbronnen.

Een van de verdachte is geïdentificeerd als C.C., de topvertegenwoordiger van terreurgroep PKK in Scandinavië. Hij werd in Denemarken opgepakt om te worden uitgeleverd aan Turkije, verklaren veiligheidsdiensten.

De verdachte werd door Turkije in 192 landen gezocht wegens lidmaatschap aan terreurgroep PKK/KCK. “Veiligheidstroepen startten een operatie voor arrestatie na inlichtingen dat hij van Duitsland naar Denemarken wilde reizen.”

De verdachte wordt ook beschuldigd van deelname aan terreurkampen in Noord-Irak.

De PKK staat op de terrorismelijst van Turkije, de VS en de EU.

Spanje

In Spanje werd zaterdag ook een andere verdachte, lid van de extreemlinkse terreurgroep DHKP-C, opgepakt. Hij stond ook op de lijst van Interpol.

De verdachte, geïdentificeerd als S.G., wordt verdacht van moord op zeven burgers in het dorp Ulukale in de oostelijke Turkse provincie Tunceli in 1997.

De DHKP-C is verantwoordelijk voor een aantal terreuraanslagen in Turkije, waaronder de aanslag in 2013 op de Amerikaanse ambassade in Ankara, waarbij een Turkse beveiliger werd vermoord en een Turkse journalist gewond raakte.

De extreemlinkse groep is door Turkije, de VS en de EU ook aangemerkt als terroristische organisatie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-07-2018

Jul 14, 2018
Loading posts...