<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 08, 2018

Turkije vanuit Wenen: Europa dient geen hemel te zijn voor terroristen

Europa hoort geen veilige thuisbasis te zijn voor terreurgroepen.

Dat zei de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu donderdag in Wenen.

“Terreurgroepen horen zich in Europa niet in de hemel te voelen. Terroristen horen overal (ter wereld) op dezelfde wijze te worden behandeld (en berecht). Zo denken wij daarover”, sprak Çavuşoğlu tijdens een persconferentie met Karin Kneissl, de Oostenrijkse minister van Buitenlandse- en Europese Zaken.

De Turkse minister gaf ook aan tevreden te zijn met recente stappen die Europese landen tegen terreurgroep PKK in Europa nemen. “Het is mooi om te horen dat, naast Duitsland en Frankrijk, ook Oostenrijk stappen onderneemt om gebruik van symbolen en spandoeken van terreurgroep PKK te verbieden.”

De Turkse minister verwacht dat samen met Turkije ook Europeanen tegen terreuractiviteiten zijn. “We moeten tegen terroristen en hun collaborateurs zijn. Tevens moeten we tegen degenen die – in Europa – vrijwillig of gedwongen geld inzamelen voor terreurgroep PKK zijn. En ook tegen diegenen die meehelpen met wapen- en drugssmokkel georganiseerd door PKK.”

“Zoals gisteren in Duitsland besproken, mogen terroristen zich nergens in Europa veilig en beschermd voelen”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WENEN | Gepubliceerd: 08-03-2018

Mar 08, 2018
Loading posts...