<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 21, 2019

Turkije verdient miljarden aan export sieraden

Turkije wil dit jaar 6 miljard dollar aan sieraden uitvoeren en dit bedrag tegen 2023 verdubbelen tot 12 miljard dollar, zegt de voorzitter van de vereniging van sieradenexporteurs (JTR).

De sieradensector van Turkije is de best presterende exportsector, vertelt Mustafa Kamar in een interview.

In de eerste zeven maanden van 2019 steeg de export van de sector met 12,8 procent naar 2,2 miljard dollar, terwijl in heel 2018 de uitvoer met 35 procent steeg tot 4,4 miljard dollar.

“De stappen van de JTR in verkoop en marketing om de prestaties van de sector te verbeteren waren effectief”, merkt Kamar op. De vereniging organiseerde ook gezamenlijke internationale beurzen, handelsmissies, zogeheten roadshows ving buitenlandse inkoopagenten in Turkije op.

De sieradensector van het land heeft ongeveer een miljoen mensen in dienst bij 35.000 juweliers en 6.000 producenten, benadrukt de voorzitter.

“Turkije is internationaal een belangrijke producent van sieraden, samen met India, China en Italië. Turkije is ook een gouden hub vanwege zijn geopolitieke positie.”

Kamar zegt dat zijn vakbond de komende dagen van plan is om verschillende buitenlandse steden zoals Miami en Hong Kong te bezoeken om de export verder te stimuleren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 21-08-2019

Aug 21, 2019
Loading posts...