<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2018

Turkije verdient miljarden aan uitvoer chemicaliën, waaronder naar Nederland

Turkije heeft in de eerste acht maanden van dit jaar 11,3 miljard dollar aan chemische producten geëxporteerd. Dat is een stijging van 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, laat een exporteursvakbond weten.

De chemische uitvoer op maandbasis bereikte in augustus 1,38 miljard dollar, een daling van 5,9 procent vergeleken met vorig jaar, verklaart de chemische exporteursvakbond in Istanbul IKMIB.

De chemicaliën zijn voornamelijk geëxporteerd naar Duitsland, VS, Egypte, Irak, Spanje, VK, Nederland, Griekenland en China.

Op sectorniveau staat de uitvoer van plastic en producten daarvan bovenaan de lijst, gevolgd door minerale brandstoffen en anorganische chemicaliën.

“Met de stimulansen van de overheid is het belangrijk om nieuwe markten te vinden en te investeren in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten”, reageert IKMIB-voorzitter Adil Pelister.

De totale export van Turkije tussen januari en augustus steeg met 5,3 procent tot 108,7 miljard dollar, blijkt uit cijfers van de Turkse exporteursassemblee TIM.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-09-2018

Sep 06, 2018
Loading posts...