<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2019

Turkije vergadert met moslimlanden over Palestina

Namens Turkije nam minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) in het kader van de Algemene Vergadering van de VN deze week deel aan de bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS). Gesprekspunt: Palestina.

Turkije riep bij die vergadering tussen moslimlanden in New York de wereld op tot actie tegen de bezettingspraktijken van Israël in Palestina. Israël blijft het internationale recht aan zijn laars lappen, onderstreepte Çavuşoğlu.

De OIS roept op om de systematische inbeslagname van Palestijnse fondsen door Israël een halt toe te roepen. “Dat is tegen alle ondertekende overeenkomsten. Dit zorgt ervoor dat de al in financieel zwaar weer verkerende Palestijnen, het nog moeilijker gaan krijgen.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vroeg zich tijdens zijn VN-speech af wat het nut van de VN is als het geen actie gaat ondernemen tegen Israël. Hij wees in een uithaal ook naar een meegebrachte landkaart van Palestina en vroeg aan iedereen om aan hem te laten zien waar Israël ligt en benadrukte hoe Israël Palestijnse gebieden opslokte.

“Waar liggen de landsgrenzen van Israël? Palestina bestaat bijna niet meer omdat Israël geen genoeg krijgt van annexatie. Waar is de VN goed voor, als resoluties tegen één van de lidstaten, Israël, niets betekenen?”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 26-09-2019

Sep 26, 2019
Loading posts...