<< Terug naar home | Highlights

Posted by Ak Ajans Nederland
Oct 08, 2017

Turkije verleent ook geen visa meer aan Amerikanen

De diplomatieke vertegenwoordiging van Turkije in de Verenigde Staten heeft zondagavond laten weten geen visa meer te verlenen aan Amerikaanse burgers.

De Turkse actie komt na de Amerikaanse opschorting van visumaanvragen voor Turkse burgers, eerder op de dag.

Turkije geeft als reden exact aan wat de Verenigde Staten ook deden. “De recente gebeurtenissen hebben er toe geleid dat Turkije de Amerikaanse toezegging voor de veiligheid van de missie en het personeel te waarborgen moet herbeoordelen”, aldus een verklaring van de Turkse diplomatieke vertegenwoordiging in Washington.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON | Gepubliceerd: 08-10-2017

Oct 08, 2017
 • Mustafa

  Dit noemen ze dan, een koekje van eigen deeg.
  Als de Amerkanen verstandig willen zijn kunnen ze beter Turkije als vriend houden, zij hebben meer te verliezen.

 • Deli Balta

  Goed zo! Trots op Turkije! Trots op onze president Erdogan! 🇹🇷

 • Tamer Aslantas

  “Kleuters die met een pistool hebben gespeeld en nu de vingers hebben verbrand”? Geen kleuters die met vuur hebben gespeeld en kogels hebben afgevuurd? En toch groeit de Turkse economie gestaag door..

 • Turkse Turk

  Een verslechterd relatie met Usa raakt Turkije onevenredig hard op economische gebied… Dat klopt.

  Een verslechtert relatie van Usa met zijn belangrijkste strategische bondgenoot op dit niveau is zeer bijzonder en een bewijs voor de rest van de wereld dat Usa in het midden oosten niet alles goed onder controle heeft. Zonder Turkije is de positie van Usa zeer zwak. Dus dat Usa geen visa geeft en dat Turkije daar meteen antwoord op geeft is het bewijs dat Usa een groot strategische blunder heeft begaan en nu met een grote probleem zit.

  Gezien het gebeuren het enige verstandige dat Usa kan doen is hun fouten herstellen en normale gang van zaken herstellen.

  Verder afgang van relaties zal Usa en Turkije openlijk lijnrecht tegenover elkaar zetten. Dat zal Turkije verzwakken maar Usa zeker ook… zulk strategische blunder zal zelfs Trumph niet maken.

Loading posts...