<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 03, 2017

Turkije veroordeelt bezetting moskee Venlo met keiharde boodschap

Turkije heeft de islamofobische aanval op een nieuwe Turkse moskee in Venlo veroordeeld. De Turkse vicepremier Hakan Çavuşoğlu reageerde dat islamofobische daden op zijn zachtst gezegd een misdaad tegen de menselijkheid zijn.

Dat verklaarde hij zondag schriftelijk.

Çavuşoğlu benadrukte dat gebedshuizen symbool staan voor vrijheden zoals godsdienst en geweten. “Degenen die dit gedenkteken en ons gemeenschappelijk erfgoed willen plunderen, moeten weten niet te kunnen gaan profiteren van haat en discriminatie.”

De Turkse vicepremier wilde iedereen nogmaals eraan herinneren dat het woord islam is afgeleid van de stam seleme wat vrede betekent. “Islamofobische acties zijn op zijn zachtst gezegd een misdaad tegen de menselijkheid. Beschavingen die het niet kunnen opnemen tegen misdaden tegen de menselijkheid, komen niet verder dan het zijn van een simpel instrument van angst en polarisatie.”

Çavuşoğlu gaf ook een voorbeeld: “Wie stil blijft voor deze vijandige gedachte, mag denken aan de kerk in Bethlehem in Palestina waar christenen geloven dat Jezus is geboren. De sleutel van deze kerk is 150 jaar lang toevertrouwd aan moslims en is toentertijd beschermd door onze voorouders. Nu wordt de kerk gerestaureerd door onder andere steun van TIKA (de Turkse staatsorganisatie voor samenwerking).”

De Turkse vicepremier benadrukte dat Turkije de wereld de les leest. “TIKA restaureerde ook een orthodoxe kerk in Libanon. In de afgelopen dagen zijn vrijwilligers van TIKA in samenwerking met Turkish Airlines, persbureau AA en staatszender TRT afgereisd naar Senegal om daar mee te helpen met het opknappen van een school, moskee en kerk. Zij geven hiermee de wereld een humane les. Laten we deze moeite niet verpesten en samen hierin een unie vormen. Laten we ervoor zorgen dat haat ons er niet van weerhoudt om aan een mooie wereld te bouwen.”

Çavuşoğlu verklaarde dat Turkije zich inzet voor de voortzetting van soortgelijke projecten als voorbeeld van respect voor andere religies. “We willen ook Europese regeringen ons hierin zien helpen om zo de hele mensheid te dienen”, aldus Çavuşoğlu.

Radicaal-rechts in Nederland

Zaterdag hebben leden van de radicaal-rechtse groepering Identitair Verzet een bouwplaats van een nieuwe Turkse moskee in Venlo bezet. De islamofoben hadden aan de gevel spandoeken opgehangen met teksten als “geen moskee in onze wijk”, “geen jihad in de straat” en “wegblijven, Nederland is van ons”. Identitair Verzet bezette ook moskeeën in Leiden en Dordrecht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-09-2017

Sep 03, 2017
 • Deli Balta

  NOS, RTL, Telegraaf etc….wij boycotten deze nieuwssite omdat ze deze moskee-bezetters geen NAZI’s noemden in hun artikel. Er had zoiets moeten staan: “neonazis bezetten moskee”

  Ze horen nazi’s nazi en terroristen terroristen te noemen….

 • Thorgard

  Net zoals erdolfgan en zijn turken de Koerden, Armeniers en niet gelovigen terroristen noemen omdat ze niet buigen voor de tiranie onder de islam?

 • Deli Balta

  Als je met koerden de pkk bedoelt, pkk is idd terroristen, Jazeker, pkk staat op de terroristische lijst van USA EU en Turkije. Echte koerden zijn de vrienden van Turken, en ze stemmen masaal op Erdogan..

  Turkije en onze president Erdogan heeft Armeniers en niet-gelovigen nooit terroristen genoemd! Kom met bewijzen, niet met propaganda en fabeltjes.

 • Ben Steker

  Bent u een leerling en volger van Ozturk en Erdogan. Of heeft u gewoon een beetje kortsluiting in uw beperkte hersenen?
  Gezien de uitspraken, denk ik het eerste . De appel valt niet ver van de boom.

 • Deli Balta

  De waarheid is hard he?

 • Ayhan

  Egyptische vluchteling je lult slap weer niet je pilletje weer ingenomen zeker zoals gewoonlijk
  zeg tegen je hollands vrindinnitje dat ze je optijd je dagelijkse pilletje moet geven zo gaat het niet goed met je

 • Ayhan

  Balta bu pic misirli kopek
  orospu kadin gibi surekli isim degistiriyor

 • Deli Balta

  Aynen oyle kades

 • Igsan Sahin

  Kanı bozuk olan onun bunun çocuğuna bence cevap vermeyin.

 • Ben Steker

  Als u graag deze uitspraken wilt doen of u staat er volkomen achter als uw geliefde president deze uitspraken doet, be my guest.
  Het zorgt er allen maar voor dat we des te sneller afscheid van elkaar gaan nemen en dat Europa u tot ziens zegt.
  Des te sneller zijn we dan ook verlost van de nsb achtige turkse praktijken van de zogenaamde Nederlanders met een dikke dubbele agenda.
  Mijn advies: gewoon volhouden deze houding en uit volle borst mee schreeuwen , u graaft uw eigen graf en bent de grootste hoofdrolspeler in dit toneelstuk.
  Das nog het mooiste, de meesten hebben niet eens door dat Europa al kokhalst op uw soort.
  Europa voor de Europeanen en Turkije gauw richting het vredelievende midden oosten waar uw geliefde president zich helemaal kan uitleven.
  De groeten maar weer uit het verderfelijke en bijna gezonken Nederland.

 • Ben Steker

  Ja klopt, net zo als……..

 • Ozturk

  Vroeger noemden we alleen de Telegraaf een ‘foute krant’… Tegenwoordig kunnen we uit een steeds breed palet Nederlandse media kiezen.

 • Ozturk

  Wat ik mij afvraag: heeft u dat neo-nazistische stukje tekst ‘europa voor de Europeanen etc…’ nou gewoon ergens ineen word document op uw computer opgeslagen, zodat u het snel even in al uw berichten kunt inkopiëren?
  Ik wil u wel waarschuwen, als ik merk dat u steeds dezelfde tekst herhaald zonder 1 enkel verschil, dan zal uw account worden geschorst vanwege ‘spammen’.
  Gewoon uw tekstjes met de vingertjes uittypen dus. Als u dan perse hier wilt bashen, dan zal u dat op zijn minst veel moeite kosten.

Loading posts...