<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 11, 2018

Turkije veroordeelt Israël na nieuwe schendingen

Turkije heeft de Israëlische goedkeuring van bijna 800 nieuwe woningen in illegale nederzettingen in het bezette Oost-Jeruzalem met klem veroordeeld.

“Israëlische autoriteiten negeren opnieuw het internationale recht door de bouw van 792 nieuwe wooneenheden in de illegale nederzettingen van Ramat Shlomo en Ramot in Oost-Jeruzalem goed te keuren”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

Het ministerie voegde eraan toe dat Turkije deze illegale stappen van Israël verwerpt, wat onherroepelijk de visie van een tweestatenoplossing schaadt.

Deze week keurden de Israëlische autoriteiten de bouw van honderden nieuwe alleen-Joodse wooneenheden in bezet Oost-Jeruzalem goed, meldden Israëlische nieuwsdiensten. Ongeveer 650.000 Israëlische Joden leven momenteel in meer dan honderd nederzettingen gebouwd sinds 1967, toen Israël de West Bank en Oost-Jeruzalem bezette.

De Palestijnen willen deze gebieden – samen met de Gazastrook – voor de vestiging van een toekomstige Palestijnse staat. Het internationale recht beschouwt zowel de Westelijke Jordaanoever als Oost-Jeruzalem als “bezette gebieden” en beschouwt alle Joodse nederzetting-opbouwende activiteiten daar als illegaal.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-11-2018

Nov 11, 2018
Loading posts...