<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2022

Turkije veroordeelt met klem Israëlische luchtaanvallen op Gaza en doden kind (5)

Turkije heeft zaterdag de Israëlische luchtaanvallen op Gaza krachtig veroordeeld en benadrukte dat het “onaanvaardbaar is dat burgers, inclusief kinderen, hun leven verliezen bij aanvallen”.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken drong aan op “terughoudendheid en gezond verstand” te midden van toenemende spanningen in de regio na de dodelijke aanvallen op de enclave die lijdt aan Israëlische blokkade.

“We maken ons grote zorgen over de toenemende spanningen in de regio na de aanslagen. We benadrukken de noodzaak om een ​​einde te maken aan deze gebeurtenissen voordat ze in een nieuwe conflictspiraal veranderen.”

Eerder zei de VN-gezant voor het vredesproces in het Midden-Oosten dat hij “diep bezorgd is over de aanhoudende escalatie tussen Palestijnse militanten en Israël, inclusief de gerichte moord vandaag op een leider van de Palestijnse Islamitische Jihad in Gaza”.

“In de afgelopen paar uur zijn minstens tien Palestijnen gedood door Israëlische luchtaanvallen. Ik ben diep bedroefd door berichten dat een vijfjarig kind is omgekomen bij deze aanvallen. Er kan geen rechtvaardiging zijn voor aanvallen op burgers”, reageerde Tor Wennesland.

Hij noemde de aanhoudende escalatie “zeer gevaarlijk” en drong aan op een onmiddellijk einde aan de raketlanceringen vanuit de Gazastrook naar Israël. “En ik roep alle partijen op om verdere escalatie te voorkomen.”

Wenneland zei dat de huidige situatie de humanitaire inspanningen voor de wederopbouw van Gaza in gevaar zal brengen. Hij zwoer dat de VN “volledig betrokken” is bij alle partijen om “een nieuw conflict te vermijden dat verwoestende gevolgen zou hebben, vooral voor burgers”.

Het in Gaza gevestigde ministerie van Volksgezondheid zei dat Israëlische luchtaanvallen resulteerden in twaalf doden, waaronder een 5-jarig meisje. 88 andere Palestijnen raakten gewond.

Volgens een verslaggever van een grote Turkse nieuwsdienst in Gaza hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen afzonderlijke gebieden in Gaza-Stad, Khan Yunis en de noordelijke Gazastrook getroffen. Een van de doelen die het leger aanviel, was een appartement in Burj Palestina, in de wijk Rimal in het westen van Gaza-stad.

De Palestijnse Autoriteit drong er ook bij de internationale gemeenschap op aan om druk uit te oefenen op Israël om de agressie tegen Palestijnen, met name in Gaza, te stoppen en de inwoners internationale bescherming te bieden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-08-2022

Aug 06, 2022
Loading posts...