<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Dec 13, 2020

Turkije verovert Europese titels turnen

Turkije heeft zondag twee gouden medailles bemachtigd tijdens de Europese kampioenschappen turnen voor heren in de zuidelijke Turkse havenstad Mersin. De Turkse turner İbrahim Çolak werd de beste van Europa op het onderdeel ringen, Ferhat Arıcan op de parallelle staven.

Çolak won bij ringen met 15.000 punten, gevolgd door Vinzenz Hoeck uit Oostenrijk (14.800 punten) en Igor Radivilov uit Oekraïne (14.766 punten).

Bij de parallelle staven eindigde Arıcan aan de top met 15.100 punten en was beter dan Petro Pakhniuk uit Oekraïne (14.766 punten) en Litouwer Robert Tvorogal (14.500 punten).

Turkije sleept in totaal acht medailles in de wacht. Naast twee gouden medailles pakten de Turken twee zilver en vier brons.

De turners zijn persoonlijk gebeld door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en hebben te horen gekregen dat de leider naast hun staat.

Eerste titels

Het is de eerste keer ooit dat bij de heren een Europees titel turnen, ook wel artistieke gymnastiek genoemd, is bemachtigd door het nationale team. Twee weken geleden gebeurde dat voor de eerste keer bij de Turkse dames, die het EK gymnastiek binnenhaalden. (LEES meer + FOTO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-12-2020

Dec 13, 2020
Loading posts...