<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2020

Turkije verscherpt reisadvies naar China

De Turkse ambassade in Beijing heeft voor Turkse burgers het reisadvies naar China aangepast vanwege het besmettelijke coronavirus.

Het coronavirus, ook bekend als 2019-nCoV, werd in december ontdekt in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Symptomen van het virus zijn koorts, hoesten en zware ademhaling.

Turken die alsnog moeten reizen, worden gewaarschuwd instructies van de autoriteiten op te volgen, drukke plaatsen te vermijden, beschermende maskers te dragen en afstand te houden van patiënten met enige symptomen van koorts, hoesten en kortademigheid. De ambassade adviseert geen boerderijen en vleesmarkten te bezoeken en vlees- en pluimveeproducten voor consumptie zeer goed te koken.

Ook zijn er zorgwekkende meldingen en beelden dat Chinezen in Wuhan plotseling buiten op straat op de grond vallen. Tot nu toe zijn er 571 meldingen van het coronavirus in China. Gevreesd wordt dat het virus zich verspreidt.

Istanbul

Istanbul Airport heeft per direct en zonder te wachten op advies van het Wereldgezondheidsorganisatie thermische camera’s ingezet voor passagiers arriverend uit Chinese steden. Ook zijn de vluchten tussen Wuhan en Istanbul geschrapt, aldus het Turkse ministerie van Volksgezondheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – BEIJING | Gepubliceerd: 23-01-2020

Jan 23, 2020
Loading posts...