<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2017

Turkije verwacht historisch exportrecord en economische megagroei

De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci verwacht dit jaar een historisch exportrecord voor Turkije. “Daarnaast gaat Turkije in het laatste kwartaal van dit jaar met 7,5 procent groeien. Daarmee worden we de tweede van de wereld.”

Dat zei Zeybekci dit weekend tijdens een toespraak in de Turkse stad Denizli. Zijn woorden komen nadat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week economische groeicijfers van landen heeft bekendgemaakt. “Turkije is op dit moment de dertiende grootste economie ter wereld en de vijfde grootste in Europa. Spanje is nu ook ingehaald.”

De Turkse minister benadrukte dat de Turkse prestatie komt ondanks “een couppoging, valstrikken en de vuurcirkel om Turkije heen (regio)”.

Zeybekci sprak ook over internationale kredietbeoordelaars die in het begin vaak te lage groeicijfers over Turkije opgeven en dit later meerdere keren flink naar boven moeten bijstellen. “Eerst zeiden ze dat Turkije in 2017 met twee procent zou groeien. Anderen zeiden 2,8, 3 en 3,1 procent. Toen maakte ze daar 3,5 procent van. Nu hebben ze het weer bijgesteld naar vier procent. Niet genoeg. Wij zijn dit kwartaal [rond de] vijf procent gegroeid en staan nu derde van de wereld. Tweede kwartaal wordt dat hoger: 5,1 tot 5,5 procent. Derde kwartaal zal Turkije met 7,5 procent groeien.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENİZLİ | Gepubliceerd: 27-08-2017

Aug 27, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...