<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2017

Turkije verwacht historisch exportrecord en economische megagroei

De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci verwacht dit jaar een historisch exportrecord voor Turkije. “Daarnaast gaat Turkije in het laatste kwartaal van dit jaar met 7,5 procent groeien. Daarmee worden we de tweede van de wereld.”

Dat zei Zeybekci dit weekend tijdens een toespraak in de Turkse stad Denizli. Zijn woorden komen nadat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vorige week economische groeicijfers van landen heeft bekendgemaakt. “Turkije is op dit moment de dertiende grootste economie ter wereld en de vijfde grootste in Europa. Spanje is nu ook ingehaald.”

De Turkse minister benadrukte dat de Turkse prestatie komt ondanks “een couppoging, valstrikken en de vuurcirkel om Turkije heen (regio)”.

Zeybekci sprak ook over internationale kredietbeoordelaars die in het begin vaak te lage groeicijfers over Turkije opgeven en dit later meerdere keren flink naar boven moeten bijstellen. “Eerst zeiden ze dat Turkije in 2017 met twee procent zou groeien. Anderen zeiden 2,8, 3 en 3,1 procent. Toen maakte ze daar 3,5 procent van. Nu hebben ze het weer bijgesteld naar vier procent. Niet genoeg. Wij zijn dit kwartaal [rond de] vijf procent gegroeid en staan nu derde van de wereld. Tweede kwartaal wordt dat hoger: 5,1 tot 5,5 procent. Derde kwartaal zal Turkije met 7,5 procent groeien.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENİZLİ | Gepubliceerd: 27-08-2017

Aug 27, 2017
 • Ben Steker

  Hij verwacht…….. dus….. Propaganda van het fijnste soort !

 • Ozturk

  Nee, meneer Steker, kwartaal 2017-2 is reeds een feit: 3e in de wereld met 5% groei.
  Ook hetgeen hij zegt over de kredietbeoordelaars, IMF en wereldbank die constant hun voorspellingen naar boven bij moeten stellen is een FEIT.

  Uw hoop dat Turkije het niet zal redden is slechts negatieve propaganda, oftewel Turkije-bashen.

  Leer ermee leven, meneer Steker, Turkije haalde Nederland 5 jaar geleden al in op de wereldranglijst van grote economieën, en inmiddels zien wij Nederland in onze achteruitkijkspiegel allang niet meer, want Spanje ligt er inmiddels tussen (ook een FEIT).

  Nummer 13. Dat zijn de feiten.
  Turken zijn nu eenmaal veel hardere werkers dan Nederlanders en westerlingen, en met de AKP-regering aan het roer die het voor de Turken mogelijk maakt om die noeste arbeid te gelde te maken worden wij alleen maar groter en sterker.
  Maar blijf vooral Turkije bashen en gooi uw eigen ruiten in. U verhoogt uw economische kansen in Turkije door uw arrogante houding. Daarmee boort u feitelijk nog een extra gaatje in de romp van uw zinkende schip.

 • Ben Steker

  Uw hoop dat Europa het niet zal redden is slechts negatieve propaganda, oftewel Europa-bashen. U kunt ook niet anders hier want dan is in één klap de geloofwaardigheid weg.
  Binnenkort is het gebeurd met dit soort propaganda, Duitsland heeft de eerste aanzet al gegeven om met Turkije te breken en geef geef u dat er snel meerdere landen zullen volgen. De Europese landen en Europeanen zijn het meer dan zat om keer op keer te geschoffeerd te worden en als nazi of raciste te worden weg gezet. Het zinkende schip Nederland is slecht een natte droom voor u hier die het goed doet maar ver van de werkelijkheid afstaat. Economische kansen? Dat geloof u toch zeker zelf ook niet !

  Als u denkt dat Turkije Nederland 5 jaar geleden al heeft ingehaald, wel even u huiswerk doen en de feiten hier wel juist vermelden.
  De volgende lijst zijn de 20 grootste economieën ter wereld, samengesteld door toonaangevende financiële instellingen. (laatst gemeten 1-8-2017)
  En kom nou niet met een verhaal dit dit wel weer een groots zionistisch complot zal zijn. Dit zijn gewoon harde feiten. Niet slecht voor een zinkend schip ? Veel lees plezier. (En nu niet 4 dagen wachten met het goedkeuren van dit bericht als moderator)

  1- VERENIGDE STATEN – AANDEEL: 24,7%
  2 – CHINA – AANDEEL: 15,1%
  3 – JAPAN – AANDEEL: 6,29%
  4. DUITSLAND – AANDEEL: 4,65%
  5. VERENIGD KONINKRIJK – AANDEEL: 3,52%
  6. FRANKRIJK – AANDEEL: 3,31%
  7. INDIA – AANDEEL: 2,99%
  8. ITALIË – AANDEEL: 2,46%
  9. BRAZILIË – AANDEEL: 2,35%
  10. CANADA – AANDEEL: 2,04%
  11. ZUID-KOREA – AANDEEL: 1,87%
  12. RUSLAND – AANDEEL: 1,69%
  13. AUSTRALIË – AANDEEL: 1,67%
  14. SPANJE – AANDEEL: 1,66%
  15. MEXICO – AANDEEL: 1,41%
  16. INDONESIË – AANDEEL: 1,25%
  17. NEDERLAND – AANDEEL: 1,02%
  18. TURKIJE – AANDEEL: 0,978%
  19. ZWITSERLAND – AANDEEL: 0,881%
  20. SAOEDI-ARABIË – AANDEEL: 0,848%

 • Ozturk

  Dit is een lijst van het aandeel van een land in de Internationale wereldhandel, en geeft niet het BNP van de betreffende landen weer.

  Probeert u het nog eens meneer Steker.

  PS: dit is een democratisch forum, waar de vrijheid van meningsuiting hoof in het vaandel staat. Zelfs u mag uw onzinnige gedachten hier vrij uiten, zolang u maar binnen de wet blijft opereren.
  Ik schat in dat u, omdat u slecht met de waarheid om kunt gaan, uit frustratie de wet binnen enkele dagen zult overtreden en uw account geschorst zal worden.

 • Mustafa

  Heer Özturk, het is niet waard om in discussie aan te gaan met dit soort mensen zoals de Heer Steker, een niemanddalletje die het niet kan verkroppen dat het goed gaat met Turkije.
  Mensen zoals Steker, zijn een lachertje, ze willen een lepel in de hand terwijl ze nog een zuigeling zijn, ze willen stappen terwijl ze nog niet op hun voeten kunnen staan.
  Hoe kan je dit soort mensen aux serieux nemen?
  Iemand die hier en daar wat feiten gaat opzoeken op het internet denkt dat hij het allemaal beter weet.
  Hij kickt op reacties, gun hem dat plezier niet.
  Laat hun maar negatief doen over Turkije, wij weten beter.

 • Ben Steker

  Nogmaals : u kunt ook niet anders hier want dan is in één klap de geloofwaardigheid weg. Blijven volhouden des te harder is de klap straks en ben ik benieuwd hoe u dat hier weer gaat goedpraten.

 • Ozturk

  Geachte heer Mustafa,

  U heeft gelijk, en ook weer niet. Dat meneer Steker mijnmoeite niet waard is, daarin heeft u zeker gelijk.
  Aan de andere kant brengt hij wel steeds een aardige discussie op gang, waarin wij de mogelijkheid krijgen om de hordes nazi-nazaten in Nederland die gelijkwaardig als hij denken met historische feiten te onderwijzen. Dat type mensen kan er tenslotte ook niets aan doen, want zij worden ook maar dagelijks gevoed door linkse westerse arrogante Gutmensch media zoals de NOS en NPO.
  Dit medium geeft ons juist de mogelijkheid om onderwerpen vanuit een ander oogpunt te belichten, zodat lezers aan het denken worden gezet en mensen als meneer Steker door de mand vallen en uiteindelijk door de eigen bevolking worden uitgekotst. Dat dat gaat gebeuren is zeker, want rechts-populistische propaganda is slechts gebaseerd op dun ijs, waar men met gemak doorheen zakt. Maar dan moet iemand die nazistische prietpraat natuurlijk wel eerst in een discussie bestrijden, en dat is wat hier gebeurd.
  Meneer Steker is daarbij een dankbaar gebruiksvoorwerp cq slachtoffer.
  En daarvoor danken wij hem.

 • Ozturk

  Niet eromheen praten meneer Steker, eerst toegeven dat u bewust een lijstje heeft gepost met desinformatie om de discussie uw voordeel te manipuleren.
  Het maakt wel uw onderliggende doel duidelijk, en dat is niet een oprechte discussie voeren, maar nietsvermoedende lezers met valse informatie een rad voor ogen draaien.

 • Ozturk Aslam

  Hoe werken deze groeicijfers? Is dit in Lira voor of na de inflatieverwachtingen?

 • Ozturk Aslam

  Of in USD?

 • Igsan Sahin

  Yolu doğru olanın, yüküde ağır olur arkadaşlar.
  Allahin izniynen Türkiye bu yüküde atacak ve başarilar içinde yolunu alicak. İNŞALLAH

  Yüce Rabbim başkomutanımızı başımızdan eksik etmesin.

 • Deli Balta

  Amin

 • Ozturk

  Heer Aslam,

  Zou u niet zo grappig willen doen? U kunt hier in kleine kring weliswaar proberen de lachers op uw hand te krijgen of uzelf als ‘ballon-doorprikker’ te profileren, maar de Turkse groeicijfers van de afgelopen 16 jaar liggen toch echt vast en staan in de top 3 van de wereld.
  Wees er liever trots op, want met de Nederlandse groeicijfers over diezelfde periode valt geen eer te behalen.

Loading posts...