<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2020

Turkije verwacht V-vormig economisch herstel na corona

De Turkse economie zal na de coronaperiode V-vormig herstellen.

Dat zei de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak dinsdag tijdens de algemene vergadering van de unie van banken in Istanbul.

De regering neemt het herstel van de economische activiteit duidelijk waar, benadrukte Albayrak. “De Turkse export is in de eerste 21 dagen van juni met 24,6 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.”

Over de PMI-cijfers in de Europese Unie die dinsdagochtend zijn aangekondigd, zei de Turkse minister dat dit ook laat zien dat het herstel in juni sterk aanhoudt bij handelspartners van Turkije. “Deze ontwikkelingen laten zien dat het exportherstel is begonnen.”

Met de introductie van de uitgestelde vraag, verbeterde verwachtingen en maatregelen die door stimuleringspakketten worden genomen, zal Turkije dichter bij zijn potentiële groei komen, vertelde Albayrak. Het werkgelegenheidspakket waaraan de regering werkt, zal de komende periode het herstelproces van de economie ook sterk stimuleren.

Een V-vormig herstel kenmerkt zich door een snel en aanhoudend herstel met maatregelen om na een forse economische neergang de economische prestaties terug te winnen.

De Turkse economie groeide in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,5 procent.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-06-2020

Jun 23, 2020
Loading posts...