<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2019

Turkije verwelkomt EU-voorzitterschap Roemenië

De vicepresident van Turkije begroette vrijdag de steun van Roemenië het opbouwen van “constructieve” betrekkingen tussen Ankara en de Europese Unie (EU).

“We verwelkomen de principiële houding en de inspanningen van Roemenië, die bijdragen aan een constructief begrip in de betrekkingen tussen de EU en Turkije”, zei Fuat Oktay tijdens een gezamenlijke persconferentie in Boekarest met de Roemeense premier Viorica Dancila.

Turkije beoogt dat het standpunt van Roemenië een voorbeeld zal zijn voor andere Europese landen, benadrukte Oktay. Zijn opmerkingen kwamen na bilaterale en inter-delegatiebijeenkomsten met Dancila.

“We hebben een succesvolle ontmoeting gehad met premier Dancila en hebben aan kennisuitwisseling gedaan over bilaterale relaties en regionale en internationale ontwikkelingen.”

“In het kader van het EU-voorzitterschap van Roemenië hebben we onze aanpak en verwachtingen gedeeld om het onderhandelingsproces over de toetreding van ons land tot de EU te bevorderen”, zei Oktay die ook liet weten dat Turkije Roemenië als een “goede bondgenoot” ziet.

Roemenië vervult tot met 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BOEKAREST | Gepubliceerd: 30-03-2019

Mar 30, 2019
Loading posts...