<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 15, 2019

Turkije verwerpt slotverklaring EU-top: waardeloos

Turkije heeft zaterdag de slotverklaring van de Zuid-EU-top verworpen. Daarmee wordt beweerd dat Turkije “tegen het internationale recht” handelt in de Egeïsche Zee, de oostelijke Middellandse Zee en Cyprus.

“De gezamenlijke verklaring van de Zuid-EU-top op Malta weerspiegelt de nationale standpunten van Griekenland en de Grieks-Cypriotische regering. Die houden zich niet aan VN-beginselen voor het oplossen van de kwestie Cyprus of de regels van het internationale recht”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Voor ons heeft de verklaring geen enkele waarde, kracht of effect”, reageerde Turkije.

De verklaring is nog een voorbeeld van hoe Griekenland en de Grieks-Cyprioten hun EU-lidmaatschap misbruiken en dat sommige EU-landen daarvoor als instrumenten dienen, legde het Turkse ministerie uit. “Dit toont nogmaals aan dat de EU en lidstaten geen onpartijdige, betrouwbare actoren kunnen zijn bij het oplossen van de kwestie Cyprus.”

De zesde Zuid-EU-top werd vrijdag op Malta gehouden met de deelname van Frankrijk, Italië, Spanje, Malta, Portugal, Griekenland en de Grieks-Cypriotische regering. Die beweren dat Turkije geen booractiviteiten mag uitvoeren in de regio.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-06-2019

Jun 15, 2019
Loading posts...