<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2018

Turkije verzorgt 17-jarige gewonde YPG-terrorist

Het Turkse leger heeft een 17-jarige gewonde YPG-terrorist ter medische behandeling naar Turkije gebracht. Hij was opgepakt tijdens de militaire operatie Olijftak in Afrin.

De YPG-tiener heeft bekentenissen afgelegd tijdens zijn behandeling in Hatay. “Na start van operatie Olijftak zijn wij door YPG vanuit Manbij in Afrin gepositioneerd. Wij waren daar om het Turkse leger en Syrische Vrije Leger (FSA) tegen te houden. Mijn taak was om de regio te verkennen en ze te vinden, waarna we zouden aanvallen. Voordat we dat konden doen, heeft het Turkse leger bombardementen uitgevoerd. De zeven ‘personen’ die naast mij waren, zijn doodgegaan. Ik overleefde het en ben later gevonden door Turkse militairen.”

De 17-jarige terrorist heeft zich twee jaar geleden aangesloten bij PYD/YPG. “Mijn ‘opleiding’ duurde drie maanden. De wapentraining wordt gegeven door iemand met codenaam ‘Agit’. De ideologische opleiding door ‘Renans’. Ik ben daarna naar de Turkse grens gestuurd.”

De jonge YPG-er bekende ook dat terreurgroep YPG moord- en sabotagetrainingen en trainingen voor vervaardigen van bommen aan leden geeft.

De jonge terrorist gaf aan dat hij ook als opdracht had het lokale Syrisch-Koerdische en Arabische volk in Afrin tegen te houden zodat zij niet naar Turkije konden vluchten. Hij benadrukte ook dat de PYD/YPG maandelijks 100 dollar betaalt aan YPG-leden. “Koerden worden door YPG gebruikt in opdracht van westerse landen”, verdedigde de jonge terrorist zichzelf.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-02-2018

Feb 15, 2018
Loading posts...