<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2018

Turkije viert Dag van de Overwinning

In Turkije wordt jaarlijks op 30 augustus de Dag van de Overwinning grootschalig gevierd. Dat gebeurde ook donderdag. Het feestcentrum was zoals doorgaans de Turkse hoofdstad Ankara.

Zoals gewoonlijk werd ook dit jaar de herdenkingstombe van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van de Turkse republiek, bezocht door de Turkse staatsmacht, ministers en partijleiders. President Recep Tayyip Erdoğan legde een krans met daarop de Turkse vlag neer in het mausoleum.

In zijn toespraak benadrukte Erdoğan dat geen enkele bedreiging of aanval Turkije ervan zal weerhouden de grote doelen van het land te bereiken. “Net zoals 96 jaar geleden, wordt nu ook op koste van eigen leven onze onafhankelijkheid beschermd. We zijn enorm trots op de grote overwinning.”

Alle divisies van de Turkse Strijdkrachten waren ook grootschalig aanwezig tijdens de herdenking en stonden zij aan zij met burgers.

Jaarlijks herdenkt Turkije op 30 augustus de overwinning op Griekse troepen in de slag bij Dumlupınar in 1922 onder leiding van Kemal Atatürk.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 30-08-2018

Aug 30, 2018
Loading posts...