<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 08, 2023

Turkije viert Internationale Vrouwendag: ‘Vrouwen bouwsteen van samenlevingen’

In Turkije is woensdag stilgestaan bij de Internationale Vrouwendag. First lady Emine Erdoğan benadrukte in haar bericht dat “vrouwen de bouwsteen zijn van samenlevingen die met vertrouwen naar de toekomst kijken”.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat we elke moeilijkheid zullen overwinnen met de vastberadenheid van onze vrouwen die verenigd zijn in hart en geest”, schreef Erdoğan ook op Twitter naar aanleiding van de ramp van de eeuw die het land begin februari heeft getroffen. “Ik feliciteer alle vrouwen die ondanks de onmogelijkheden niet opgeven om de toekomst te creëren en op te bouwen.”

Minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Çavuşoğlu deelde een apart bericht, waarin hij “de Internationale Vrouwendag van de vrouwelijke leden van ons ministerie en van alle vrouwen” van harte feliciteerde.

“De aardbeving in ons land heeft eens te meer aangetoond dat vrouwen met hun vasthoudendheid, veerkracht en vermogen om zich snel aan te passen aan moeilijke omstandigheden, onze belangrijkste kracht zullen zijn bij het helen van onze wonden en het herstellen van onze huizen.”

Hij benadrukte dat Turkije “resoluut werkt aan het voorkomen van discriminatie en geweld tegen vrouwen en om ervoor te zorgen dat vrouwen daadwerkelijk inspraak hebben in alle aspecten van het sociale leven.”

“Terwijl we de 75ste verjaardag vieren van de goedkeuring van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, blijven onze actieve bijdragen aan de activiteiten die worden uitgevoerd door internationale en regionale organisaties om de status van vrouwen in alle geledingen van de samenleving te versterken, behouden”, benadrukte hij.

Hij merkte op dat het thema “digitalisering” van de VN voor de Internationale Vrouwendag van dit jaar “het belang benadrukt van de toegang van vrouwen en meisjes tot de kansen om kennis en nieuwe vaardigheden op te doen die worden geboden door technologie en digitalisering”. De gezamenlijke inspanningen in deze richting en de onderwijs en vooruitgang van meisjes, die de Turkse ministers de leiders van de toekomst noemde, “vormen een van onze belangrijkste prioriteiten in onze tijd”.

“Ik wil ook mijn dankbaarheid betuigen aan alle vrouwen die voorop hebben gestaan bij het werk dat is uitgevoerd in de nasleep van de aardbeving, inclusief die uit andere landen, die hun helpende hand uitstaken, en ik herdenk onze vrouwelijke martelaren met barmhartigheid en dankbaarheid.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-03-2023

Mar 08, 2023
Loading posts...