<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 24, 2017

Turkije vinkt nog een modern stadsziekenhuis af: Isparta

In de Turkse stad Isparta ten westen van het land is vrijdag het volgende nieuwe moderne stadsziekenhuis van Turkije geopend. De nieuwe hospitaal hoort bij een megaproject van een twintigtal nieuwe grote stadsziekenhuizen in diverse Turkse steden.

Het nieuwe ziekenhuis van Isparta is gebouwd op een grote oppervlakte van 221.000 vierkante meter en heeft 20 operatiekamers, 131 intensive care kamers, 167 poliklinieken en 800 patiëntenkamers, waarvan merendeel eenpersoonskamers. De kamers zijn in het kader van het Turkse zorgproject te vergelijken met luxe hotelkamers en bevatten eigen badkamers, koelkasten, bureaus en tv’s. Het ziekenhuis bevat de meest moderne medische apparatuur.

Het nieuwe stadsziekenhuis van Isparta is ook een unieke in Turkije: het bevat seismische isolatoren tegen aardbevingen. Dankzij zijn ‘smart’ bouwconcept kan het ook zijn eigen energie opwekken dankzij trigeneratie en zonnepanelen.

Net zoals het recent geopende ziekenhuis in Mersin (LEES meer + foto’s) biedt ook deze hospitaal een gratis parkeerservice waarbij valets de auto’s van patiënten en bezoekers ophalen en terugbrengen.

Het ziekenhuis heeft 1,15 miljard lira gekost.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISPARTA | Gepubliceerd: 24-03-2017

Mar 24, 2017
Loading posts...