<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 30, 2017

Turkije vliegt omhoog in top luchtvaart en schrijft geschiedenis

De Turkse luchtvaart schrijft zowel in Turkije als in de wereld geschiedenis als het gaat om de groei en omvang. De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije is inmiddels de tweede grootste maatschappij van Europa.

Dat liet de Turkse premier Binali Yildirim weten tijdens de opening van de nieuwe terminal van Çanakkale Airport.

“Als Turkije de grootste luchthaven ter wereld bouwt, heeft dat een reden. Dat is dankzij het succes van de Turkse luchtvaart in afgelopen vijftien jaar gelukt”, sprak Yildirim.

“Kijk eens aan: Turkije staat nu op het gebied van luchtvaart op de elfde plek van de wereld. In Europa is het gestegen naar plek vijf tussen 28 Europese landen. Turkish Airlines is de tweede grootste maatschappij van Europa geworden”, liet de Turkse premier weten.

Hij gaf ook cijfers om de enorme Turkse groei nog duidelijker te maken: “We zijn van toen jaarlijks 34 miljoen passagiers naar nu 174 miljoen passagiers gegaan. Dit jaar wordt dat meer dan 190 miljoen. We vliegen naar 350 bestemmingen. Er is geen andere maatschappij die naar zoveel bestemmingen ter wereld vliegt. We vliegen rechtstreeks naar 159 landen. Hoeveel waren dit er vroeger [15 jaar geleden]? Maar 60. Van 60 naar 159. Toen hadden we 55 vliegtuigen. Ik weet niets eens hoeveel dat er nu exact zijn. De Turkse luchtvaartsector heeft het aantal van 500 vliegtuigen bereikt”, aldus Yildirim.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 30-09-2017

Sep 30, 2017
Loading posts...