<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
May 21, 2022

Turkije voltooit 57.000 huizen in nieuwgebouwde stad voor vluchtelingen in Idlib

Turkije heeft de bouw van 57.000 nieuwe huizen in het noordelijke gouvernement Idlib in Syrië voltooid. Inmiddels zijn zo’n 52.000 Syrische vluchtelingenfamilies voorzien van een nieuwe woning. Er worden nog eens 9.000 huizen gebouwd in de nieuwe stad.

De nieuwe regio heeft de naamKemmune Recep Tayyip Erdoğan’ gekregen en de nieuwe bewoners zijn het Turkse volk enorm dankbaar. “Wij hebben vier jaar lang in modderige tenten onder erbarmelijke omstandigheden tussen slangen en schorpioenen geleefd. Nu hebben we betonnen huizen gekregen met een badkamer, wc en keuken.”

“Dit is honderd keer beter dan in die tenten. Het voelt aan als thuis, maar wij hopen alsnog dat de oorlog eindigt. We willen het Turkse volk en alle liefdadigheidsverenigingen bedanken, die ons uit de tenten hebben gehaald en terug hebben gebracht naar huizen en ons leven hebben verbeterd. President Erdoğan, bedankt voor alles”, reageerde de Syrische vluchteling Enver Ali Arif.

Edibe Avad, moeder van vijf kinderen, liet weten dat ze al zeven keer van plaats zijn veranderd en hun tent meerdere malen is gezakt. “Nu leven we in een huis, net zoals voor de oorlog in ons eigen dorp en straat. Moge Allah Turkije behoeden van al het kwaad. Moge Allah de Turken en Erdoğan zegenen.”

De 90-jarige Abdulcabbar Ahmed Avar heeft al tien jaar geen vaste plek. “Vier jaar geleden is mijn zoon door een vliegtuigbom om het leven gekomen. Mijn vrouw raakte verlamd. We hebben niemand die voor ons kan zorgen. Het tentenleven, de kou en ongedierte waren vreselijk. We zijn eenieder dankbaar voor deze huizen.”

Zeynep Avar liet weten door het verdriet van haar overleden zoon verlamd te zijn geraakt. “Ik kan niet meer opstaan. Allah zegene Turkije voor het redden van ons uit de tent.”

De nieuwe huizen zijn grotendeels door Turkije en Turkse filantropen via grote Turkse hulporganisaties, waaronder de zwaargewichten Diyanet Foundation (TDV) en AFAD, gebouwd. De buitenlandse hulp is niet noemenswaardig klein. Dat geldt ook voor de opvang van de vier miljoen vluchtelingen in Turkije, die jarenlang grotendeels uit eigen zak is en wordt bekostigd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-05-2022

May 21, 2022
Loading posts...